Hoe werken wij?

Osteopaten gaan ervan uit dat bewegingsverlies van o.a. botten, organen en delen van de schedel een aandeel kan hebben in het ontstaan van lichamelijke klachten. Bewegingsverlies kan ontstaan na o.a. een val, operatie, of infectie. De osteopaat kan met zijn handen de beweeglijkheid van de verschillende weefsels binnen het menselijk lichaam beoordelen en zo nodig verbeteren. Door herstel van de oorspronkelijke beweeglijkheid probeert de osteopaat het zelfgenezend vermogen van het lichaam te stimuleren.
In onze praktijk werken wij volgens de Geïntegreerde Technieken van Frank de Bakker. 

Als osteopaat combineren we deze geïntegreerde technieken om de vitaliteit en gezondheid van de mensen te verbeteren. Dat betekent dat we met behulp van zachte manuele technieken het lichaam optimaal laten functioneren. Hierdoor wordt men krachtiger en hebben klachten minder kans om weer terug te komen. Dit proberen we te bereiken door het stimuleren van de embryologische rotaties, die altijd doorgaan, ook nog steeds bij volwassenen.
 

 
Kees werk.jpg

Aan de hand van de uitgebreide vragenlijst proberen we uw hulpvraag te begrijpen. Na een totaal onderzoek, wordt dan bepaald welke zaken er eerst behandeld moeten worden om het zelfherstellend vermogen van uw lichaam te verbeteren.

In onze praktijk is het altijd mogelijk om te kiezen door wie u behandeld wilt worden. Dit kan zowel een vrouw als een man zijn.


Het eerste consult

 
githa werk2.jpg

Na het maken van de eerste afspraak, sturen wij u een intakeformulier. Tijdens het eerste consult neemt de osteopaat dit, door u ingevulde formulier, met u door.  Wij zijn geïnteresseerd in alle facetten van uw klachten en uw algehele gezondheid. Ook uw geboorte en alles wat in uw leven is voorgevallen, kan sporen in uw weefsels hebben achtergelaten. Denk daarbij aan operaties, ongelukken en ziektes. 

Het lichamelijk onderzoek bestaat uit het testen van armen, benen, rug, nek en schedel. De gevonden beperkingen worden genoteerd in een schema, waarmee we u uitleg geven over wat er aan de hand is. Zo nodig beginnen we direct met de behandeling. Met verschillende technieken proberen we uw lichaam opnieuw in balans te brengen. We verwachten een directe reactie van het lichaam na een behandeling. Wanneer uw lichaam na 2 of 3 behandelingen niet positief reageert, zullen we in overleg met u de behandeling staken. 


Veiligheid voorop

Osteopaten leren in hun opleiding afwijkingen en ziekten te herkennen. Indien nodig zal u worden terugverwezen naar de behandeld arts. Het is voor de osteopaat belangrijk te kunnen beschikken over essentiële medische informatie. De belangen van u als patiënt worden behartigd door het Nederlands Register voor Osteopathie, welke haar leden nauwlettend in het oog houdt. Klachten over de behandeling binnen onze praktijk kunnen bij een landelijke klachtencommissie worden ingediend. De praktijk is aangesloten bij de NRO klachtenregeling en de geschillencommissie osteopathie. Het heeft natuurlijk de voorkeur dat u een eventueel conflict allereerst met ons bespreekt.

 
fot Marleen in actie.JPG