Marleen Meerman

Kees Koole.jpg

In 25 jaar fysiotherapie en nu 7 jaar osteopathie ben ik steeds geboeid gebleven door de mens. Hoe mooi en ingewikkeld. De radertjes in het lichaam die altijd aan het werk zijn, en steeds in combinatie met de geest. Zonder dat we ons dat realiseren, gebeurt er dagelijks enorm veel. Op momenten van verstoring (ziektes, blokkades) realiseren we ons wat gezondheid is.

Klachten ontwikkelen zich vaak heel geleidelijk. Een burn-out bijvoorbeeld. Steeds weet het lichaam (en de geest) zich aan te passen, te compenseren. Tot het niet meer gaat en de mens uitgeput raakt. Dan vind ik het dankbaar werk om via mijn behandelingen het lichaam op een nieuw spoor aan het werk te laten gaan.

 
 

Soms ervaren we ineens dat ons lichaam veranderd is. Een foto van jezelf, of een (sport)blessure kan je laten inzien dat er geleidelijk aan veel gebeurt. Zo vind ik de overgang bij vrouwen ook heel interessant. De veranderingen in de hormonen hebben grote invloed op het hele lichaam. En dat kan ongemakken en andere processen teweegbrengen. Het mooie van osteopathie is dat wij vrouwen daarin kunnen ondersteunen.

Ook het behandelen van kinderen – met lichamelijke problemen, leerproblemen of ook gedragsproblemen - vind ik erg mooi. De manier waarop kinderen zich op de behandeltafel overgeven aan de behandeling. Door aan hun lichaam te werken, kan ik ze verder helpen; zodat ze zich beter kunnen weren in hun leventje, thuis en op school.

Ik realiseer me altijd dat samenwerking met andere disciplines belangrijk is. Door elkaar te steunen, aan te vullen, vanuit verschillende hoeken te kijken naar een mens, is er heel veel mogelijk.

Al met al ervaar ik elke dag dat ik een prachtig vak heb, dat ik met liefde uitoefen. Ook omdat ik elke dag weer leer van mijn patiënten en van mijn collega’s. Dat geeft zo veel voldoening!

Ik ben aanwezig op dinsdag en donderdag.